Kookprins.nl

online kookboek

img

Zandkoekjes

156 Views

Zandkoekjes maken is natuurlijk iets wat je samen met de kinderen doet.

Als je figuurtjes wilt uitsteken gebruik dan wat minder boter en als je geen figuurtjes maakt gebruik dan wat meer boter.

Boter laat de zandkoekjes namelijk iets uitvloeien tijdens het warm worden in de oven.

Gebruik het liefste goede metalen uitsteekvormpjes , die koop je voor een paar centen bij de action.

Veel mensen hebben nog die plastic letter vormpjes  die eens bij Albert Heijn zijn weggegeven bij 10 euro aan boodschappen maar die zijn erg klein en teken niet fijn uit.

Dit heb je nodig:

300 gram bloem
200 gram roomboter
175 gram witte basterdsuiker

En dit is het recept:

Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur of in een kommetje die in warm water staat.
Meng de bloem met de basterdsuiker.
Kneed dit mengsel vervolgens met de roomboter tot er een deeg ontstaat.
Eventueel wat meer boter toevoegen als het geen fijn deeg wordt.
Niet teveel boter want dan loopt het deeg uit nadat je er vormpjes van gemaakt hebt.
Maakt met een deegroller een grote platte plak van dit deeg , eventueel op een stuk bakpapier.
Doe wat bloem op de deegroller als het deeg aan de deegroller blijft plakken.
Druk met vormpjes leuke figuurtjes uit het deeg en leg ze op een stuk licht ingevet bakpapier.
Je kan de koekjes eventueel ook nog versieren met bijvoorbeeld hagelslag.
Je kan van het deeg ook een dikke worst maken en daar plakjes van snijden.
Verwarm de oven op 170 a 180 graden voor en laat de koekjes in ongeveer 20 minuten lichtbruin worden.
Laat daarna de zandkoekjes afkoelen.

zandkoekjes
zandkoekjes
Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar