Kookprins.nl

online kookboek

Witlof in bladerdeeg

52 Views

Dit heb je nodig voor de bereiding van Witlof in bladerdeeg voor vier personen:

8 struikjes witlof
8 plakjes boeren achterham
8 tl mosterd
8 plakjes belegen kaas
4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
bloem
½ losgeklopt ei

En dit is het recept:

Was de struikjes witlof en kook ze 10 min. in een pan met ruim water.
Laat ze uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Besmeer elk plakje ham met een theelepel mosterd.
Rol elk struikje witlof in een plakje ham en dan in een plakje kaas.
Leg de struikjes in de ingevette ovenschaal.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit op een met bloem bestoven oppervlak tot de grootte van de ovenschaal.
Maak de rand van de ovenschaal nat leg de deegplak over de schaal en snijd overhangend deeg eraf. Bestrijk de deeglap met ei.
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bak het gerecht in ca.30-40 min. bruin en gaar.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar