Kookprins.nl

online kookboek

Informatie over verse kaas

img

inhoudsopgave:
kaas tips
harde kaas
witschimmelkaas
roodbacteriekaas
blauwschimmelkaas
geitenkaas
het kaasplankje
kaas en wijn
kaas bewaren

Verse kaas komen wij veel tegen in de schappen van de supermarkt.

Hieronder een klein overzicht van bekende verse kazen en de smaakbeleving hiervan:

Cottage Cheese

Werd en wordt nog altijd in Engeland en de Verenigde Staten op boerderijen gemaakt.
Het is een soort kwark, waaraan room wordt toegevoegd, korrelig van substantie.
Fijn zachtzuur van smaak.

Fromage frais

Een verse kaas uit Frankrijk, ook een soort kwark, waaraan room is toegevoegd, zachtzuur van smaak, komt onder verschillende namen in de handel.
Heel bekend is de Petit-Suisse.

Boursin

Oorspronkelijk uit Normandië afkomstige verse kaas, waaraan men vaak verschillende kruiden, bijv. bieslook, knoflook e.d. toevoegt.

Mozzarella

Een Italiaanse verse kaas, die in zakjes met licht gezouten water in de handel komt.
Vroeger werd deze van buffelmelk gemaakt, vooral in de omgeving van Napels, waar deze kaas voor de pizza werd gebruikt.
Tegenwoordig wordt Mozzarella echter, vooral voor de export, ook veel in Noord Italië gefabriceerd.

boursin

This div height required for enabling the sticky sidebar