Kookprins.nl

online kookboek

Vegetarische aardappelsalade

76 Views

Dit heb je nodig voor de bereiding van Vegetarische aardappelsalade voor vier personen:

750 g krielaardappelen. (kant en klaar uit koeling)
1 venkelknol (ca. 350 g)
200 g blauwe kaas (Roquefort, Danish Blue, Gorgonzola)
12 kerstomaten
1 bosje radijs

Voor de dressing:
1 bekertje zure room (125 cl)
2 el pastis (Pernod of Ricard)
peper en zout
2 el fijngeknipte venkelgroen of verse dille
Voor de garnering:
½ krop ijsbergsla.

En dit is het recept:

Kook de krielaardappelen beetgaar in weinig water met iets zout.
Spoel de aardappelen af met koud water in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
Maak de venkelknol schoon en snijd deze in dunne reepjes.
Snijd de blauwe kaas in blokjes.
Was de kerstomaatjes en radijs en halveer ze.
Snijd grote exemplaren in vieren.
Meng alles door elkaar, Maak de dressing door de ingrediënten te vermengen en schenk deze over de salade.
Schep de dressing er luchtig doorheen en laat het een uurtje intrekken.
Serveer de salade op gewassen en drooggedepte ijsbergsla.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar