img

taco’s met gehakt

67 Views

Dit heb je nodig voor de bereiding van taco’s met gehakt voor vier personen:

Aardappelen:
4 grote aardappelen
2 el zure room
4 reepjes zoetzure paprika (potje)

Gehaktmengsel:
450 g rundergehakt
1 zakje Mexicaanse tacokruiden (± 35 g)
1 blik kidney bonen.(± 495 g)

Quacamole:
1 sjalotje
1 teentje knoflook
6 blaadjes koriander of peterselie
0,5 à 1 el citroensap (of limoensap)
1 avocado

Overige ingrediënten:
4 ijsbergslabladeren
4 tomaten
8 tacoschelpen
8 el geraspte oude kaas

En dit is het recept:

Aardappelen schoonboenen.
In ± 20 min. gaar koken.
Intussen gehaktmengsel maken: gehakt in ± 8 min. rul en bruin bakken.
Overtollig vet afgieten. Kruidenmix en 2 dl water erdoor roeren.
Met deksel op pan nog ± 15 min. zachtjes laten koken.
Af en toe roeren.
Kidney bonen afgieten en erdoor roeren.
Intussen oven voor verwarmen op 175°C.

Guacamole maken:
Sjalotje fijn snipperen.
Avocado schillen en pit verwijderen.
Avocado fijnprakken.
Sjalotje erdoor roeren.
Knoflook erboven uitpersen.
Koriander erboven fijn knippen.
Door elkaar roeren.
Op smaak brengen met citroensap.
Sla in reepjes snijden.
Tomaten wassen en in reepjes snijden.

Taco’s vullen:
Op rooster in midden van oven taco’s in ± 7 min. verwarmen.
De taco’s achtereenvolgens in lagen verdeeld vullen met: 1 juslepel gehakt, plukje sla, 1 el kaas en 2 el avocadomengsel.
Op grote schaal rangschikken.
Garneren met rest van sla en tomaat.
Aardappelen afgieten.(In aluminiumfolie verpakken) Overlangs insnijden. 0,5 el zure room erin scheppen.
Garneren met reepje paprika.
Aardappelen apart erbij geven.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar