Kookprins.nl

online kookboek

Spaghetti Provençaal

53 Views

Dit heb je nodig voor de bereiding van spaghetti Provençaal:

500 gram Spaghetti
2 grote uien
2 groene paprika’s
400 gram biefstuk tartaar
100 gram boter (of margarine)
1 grote theelepel oregano
1 grote theelepel basilicum
1 kopje tomatenketchup
Snuf zout en peper
Paneermeel
2 eetlepels olijfolie.

En dit is het recept:

Kook de spaghetti op de gebruikelijke wijze.
Fruit de in ringen gesneden uien en de eveneens in ringen gesneden paprika’s in wat boter.
Voeg de biefstuk tartaar er bij en roer die met een houten lepel goed uit elkaar.
Voeg vervolgens tomatenketchup en peper en zout toe.
Giet op de bodem van een vuurvaste schotel wat olijfolie, leg er een laag spaghetti in, daarover de helft van het vleesbaksel, en strooi daarop wat oregano en basilicum.
Vervolgens weer een laag spaghetti, een laag vlees, kruiderij en daarop
de rest van de spaghetti.
Strooi er paneermeel en paprika over, leg hier en daar wat klontjes boter en laat deze
schotel in een goed voorverwarmde, hete oven gratineren.

De meest heerlijke en bijzondere spaghetti recepten zoals  spaghetti Provençaal vindt je natuurlijk alleen op kookprins.nl

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar