Kookprins.nl

online kookboek

Souflaki

Dit heb je nodig voor de bereiding van Souflaki:

1 kilo lamsvlees van de bout, zonder botten
1 groene paprika in blokjes van 2 cm
1 rode paprika in blokjes van 2 cm
1,6 dl olijfolie
80 ml citroensap
1 el witte-wijnazijn
2 teentjes knoflook, uitgeperst
3 theelepels oregano
2 laurierbladeren in stukjes
zout en versgemalen zwart peper

En dit is het recept:

Vet en pezen van het vlees snijden.
Dobbelsteentjes van ca. 3 cm maken.
Vlees en paprika om en om aan ingevette spiesjes rijgen.
In een porseleinen of plastic schaal leggen. Olie, sap, azijn, knoflook, oregano, laurierbladeren, zout en peper door elkaar roeren en over spiesjes gieten.
1 nacht afgedekt in de koelkast zetten. 1 of 2 maal keren.
De volgende dag uit de marinade nemen en laten uitlekken.
De marinade bewaren.
De spiesen op een ingevette grill ca. 10 minuten grillen tot het vlees gaar is.
Geregeld met marinade bestrijken.
Serveer souflaki met warm pitabrood en Tzatziki of Griekse salade.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar