Kookprins.nl

online kookboek

Runderlapjes

42 Views

Runderlapjes zijn heerlijk bij iedere maaltijd.

Runderlapjes wordt ook wel eens draadjesvlees genoemd.

Het recept voor het bereiden van runderlapjes is niet moeilijk, maar er is wel tijd voor nodig.

Dit heb je nodig voor ongeveer vier personen:

700 gram riblappen of sukadelappen
150 ml bakboter culinair of 150 gram roomboter
2 paprika’s
3 laurierbladeren
Theelepel zout
Snufje peper
1 Spaans pepertje
1 blikje tomatenpuree of een blikje gepelde tomaten
75 ml wijn

en dit is het recept:

Wrijf de lappen in met peper en zout.
Ontdoe de paprika’s van het steeltje en hierna ook van de zaden.
Snij de paprika’s in stukjes.
Ontdoe het Spaanse pepertje van het steeltje en de zaden en snijd het in kleine stukjes.
Doe de bakboter culinair of roomboter in een braadpan en laat het vet heet worden.
Braad de lappen aan in de braadpan zodat ze aan beide zijden mooi bruin worden.
Voeg nu de wijn toe en 1,5 kopje water.
Voeg nu de laurierbladeren en de gesneden paprika toe.
Voeg nu de inhoud van het blikje tomatenpuree of de gepelde tomaten toe.
Laat de lappen ruim 1,5 uur zachtjes opstaan met het deksel op de pan , af en toe het vlees omdraaien.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar