Kookprins.nl

online kookboek

Runder stoofpot

52 Views

Er zijn verschillende manieren om een runder stoofpot te bereiden. Wij geven hier de beste recepten voor de lekkerste runderstoofpot.

Dit heb je nodig voor vier personen voor een normale runder stoofpot:

4 runderlapjes
1 ui
bloem
4 eetl. olie
zout ·en peper
1 blikje ansjovisfilets
wijnazijn
1 bosje peterselie

En dit is het recept:

Snijd de ui in ringen en haal ze door de bloem.
Bak ze in de hete olie goudbruin en neem ze dan uit de pan.
Wrijf het kleingesneden vlees in met zout en peper en braad het in dezelfde olie mooi bruin.
Doe er dan de uien weer bij.
Stamp de ansjovisfilets fijn en vermeng ze met de azijn, de fijngeknipte peterselie en wat bloem.
Doe dit mengsel bij het vlees in de pan en laat alles twee uur zachtjes stoven.
Geef er gekookte aardappels bij en groente naar keuze.

**

Vlaamse runder stoofpot

Dit heb je nodig:

4 grote uien
1 kg runderlappen
75 gr boter
zout, peper
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels bloem
2 eetlepels azijn
1 flesje trappistenbier (Westmalle dubbel)
1 laurierblaadje
1 kruidnagel
1/2 theelepel gedroogde tijm
2 sneetjes bruinbrood
1 eetlepel mosterd

En dit is het recept:

Pel en snipper de uien.
Snijd de runderlappen in blokjes van 2 x 2 cm.
Verhit de boter in een grote braadpan, bak het vlees op hoog vuur in ± 5
minuten rondom bruin en bestrooi het met zout en peper.
Neem het vlees dan met een schuimspaan uit de pan.
Fruit de uien ± 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg de suiker en de bloem toe en bak die ± 1 minuut zachtjes mee.
Voeg de azijn, het bier, het laurierblad, de kruidnagel, de tijm en het vlees toe.
Laat het mengsel aan de kook komen en laat het op heel zacht vuur ± 1 uur
zachtjes stoven.
Verwijder intussen de korstjes van het brood en besmeer het brood met
mosterd.
Leg het met de mosterdkant op het vlees en laat het ± 30 minuten mee sudderen.
Schep het vlees om, zodat het brood het vleesmengsel gaat binden.
Stoof het in ± 11/2 uur verder zachtjes gaar.

En ten slot nog een heerlijke runder stoofpot recept

Dit heb je nodig:

30 gr boter
600 gr runderlappen in blokjes
4 sjalotjes in vieren
1 flesje bier
2 sneden bruinbrood zonder korst
2 eetlepels mosterd
2 laurierblaadjes
1 winterwortel in halve plakken
400 gr witte kool in grove stukken
500 gr geschilde aardappelen in stukken van 3 cm
zout, peper
1 eetlepel maïzena

En dit is het recept:

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom lichtbruin.

Voeg de sjalotjes toe en bak ze ± 2 minuten mee.
Schenk het bier in de pan en voeg zoveel warm water toe dat het vlees onder
staat.
Bestrijk het brood met de mosterd en doe het met de laurierblaadjes in de pan
bij het vlees.
Dek de pan af en laat het vlees ± 2 uur zachtjes koken.
Voeg de wortel, de kool en de aardappelen toe en laat het gerecht in nog eens
30-60 minuten gaar worden.
Schep het af en toe om.
Breng het op smaak met zout, peper en mosterd.
Roer de maïzena met 3 eetlepels water los en bind er het braadvocht mee.
Variatie: Vervang de witte kool door een in blokjes gesneden koolraap.

 

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar