Kookprins.nl

online kookboek

Recept voor pindasoep

66 Views

Dit heeft U nodig voor de bereiding van pindasoep voor twee personen:

1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
200 gr kipfilet in reepjes
1 eetlepel olie
2 kleine gesnipperde uien
100 gr pindakaas
1 gesnipperde groene peper (zaadjes verwijderd)
2 eetlepels fijngehakte selderij
gefruite uitjes

En dit is het recept:

Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de reepjes kipfilet in de bouillon in ±
10 minuten gaar.
Bak de ui in de olie knapperig goudbruin.
Roer de pindakaas glad met 5 eetlepels bouillon en schenk dit bij de rest van de
bouillon.
Voeg de peper toe en laat de soep nog ± 5 minuten trekken.
Schep de soep in kommen en strooi er selderij en gefruite uitjes over.

Pindasoep tweede recept

Dit heeft U nodig voor de bereiding van deze pindasoep voor vier personen:
500 g kippenpoelet
100 g gepekeld rundvlees
1 theelepel piment
1 ui
1 knoflookteentje
halve pot pindakaas
1 paprika
paar takjes selderij
2 bouillonblokjes
1 lombok

En dit is het recept voor deze pindasoep:
Leg het gepekelde rundvlees een uurtje in water om te ontzouten.
Maak een bouillon van het kippen en rundvlees met de gesnipperde ui, de selderij, het uitgeperste knoflookteentje en anderhalve liter water.
Giet een beetje bouillon bij de pindakaas en roer tot het een half vloeibare massa is, die u vervolgens bij de soep voegt, samen met de in water opgeloste bouillonblokjes.
Voeg dan de gesnipperde paprika, de piment en de lombok toe en laat de soep een kwartier zachtjes koken.
Giet de soep op de borden over een van heel zacht en fijn gekookte rijst gemaakte bal heen.

Pindasoep is een heerlijk gerecht van kookprins, het online kookboek met de gemakkelijkste en heerlijkste recepten welke snel te bereiden zijn.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar