Kookprins.nl

online kookboek

Pindabouillon

46 Views

Dit heb je nodig voor de bereiding van een Pindabouillon voor vier personen:

100 g zoutvlees
1 kleine ui
1 el boter of margarine
1½ kruidenbouillontablet
2 pimentkorrels
1 laurierblaadje
3 takjes selderij
3 el (Surinaamse) pindakaas

En dit is het recept:

In steelpan met 1/4 liter water zoutvlees ± 8 min. Zachtjes koken.
Intussen ui snipperen.
Boter verhitten. Ui ± 3 min. zachtjes bakken.
Zoutvlees uit pan scheppen.
Kookvocht bewaren.
Zoutvlees in stukken snijden.
In pan doen: 1 l water, zoutvlees, ui, bouillontablet, pimentkorrels, laurierblaadje en 2 takjes selderij. Met deksel op pan soep ± 1 uur zachtjes tegen de kook aan houden.
Met schuimspaan pimentkorrels, laurierblaadje en selderij verwijderen.
± 1 dl bouillon door de pindakaas roeren.
Dan pindakaasmengsel door rest van bouillon roeren en laten oplossen.
Eventueel op smaak brengen met kookvocht.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar