Kookprins.nl

online kookboek

Recept voor pikant gemarineerde haas

15 Views

Dit heeft U nodig voor de bereiding van pikant gemarineerde haas voor vier personen:
2 hazenbouten of een hazenrug
3 uien
2 preien
1 groene paprika
peterselie
selderij
2 knoflookteentjes
300 g winterwortels
5 laurierblaadjes
peperkorrels
1 I rode wijn
1 dl azijn
zout en peper
300 g boter
2,5 dl slagroom
1 bouillonblok
1 eetlepel maïzena

En dit is het recept voor pikant gemarineerde haas:
Maak eerst de marinade: snij d de uien in grove stukken, evenals preien en paprika.
Hak peterselie en selderij grof.
Snijd ook de knoflook en de winterwortels grof.
Doe alles in een ruime schaal met de peperkorrels en de laurierblaadjes.
Schenk er 2,5 dl water, de wijn en de azijn op.
Maak de bouten of de rug schoon en leg ze in de marinade.
Zorg dat het vlees goed onderstaat en laat het 24 uur in deze marinade staan.
Haal het na die tijd uit de marinade en droog het vlees af.
Smeer het daarna in met peper en zout en verhit de boter in een ruime pan.
Braad het vlees hierin rondom bruin onder voortdurend bedruipen en keren.
Na 1 uur is de haas gaar.
Haal hem uit de pan.
Maal wat peper boven de saus en voeg wat koude boter toe.
Roer de slagroom er bij en maak de maïzena aan met bouillon.
Roer dit bij de saus, maar zorg dat ze niet meer kookt.
Leg de hazenbouten of de rug in deze saus en serveer ze warm.

Pikant gemarineerde haas is een heerlijk gerecht van kookprins, het online kookboek met de gemakkelijkste en heerlijkste recepten welke snel te bereiden zijn.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar