Kookprins.nl

online kookboek

Pasta met broccoli gorgonzolasaus

55 Views

Dit heb je nodig voor vier personen:

300 g pasta
600 g broccoli
zout
50 g gepelde walnoten
200 g gorgonzola
200 ml crème fraîche
2 teentjes knoflook
zout
peper

En dit is het recept:

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking, laat uitlekken.
Snijd kleine broccoliroosjes (ca. 300 gram) van de stronk.
Kook ze in een pan met ruim water en zout in 2-3 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
Hak de walnoten grof.
Snijd de gorgonzola in stukjes.
Verwarm de gorgonzola met de crème fraîche al roerend in een pan op laag vuur en laat de kaas smelten.
Pers de teentjes knoflook erboven uit.
Blijf goed roeren tot het een gladde saus is.
Warm de gare broccoliroosjes ca. 2 minuten in de saus en breng op smaak met zout en peper.
Schep de pasta op vier voorverwarmde borden en schep de saus erover.
Bestrooi met de walnoten.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar