Kookprins.nl

online kookboek

Okersoep

49 Views

Okersoep ( oskro bravoe )

Dit heb je nodig:

100 gr zoutvlees
200 gr soepvlees of droge vis
2 takjes selderij
1 ui
10-12 okers
2 antroea’s
250 gr diepvriesspinazie
zout of 2 bouillonblokjes
1 groene of halfrijpe peper (madame Jeanette)

En dit is het recept:

Ontzout het zoutvlees door het goed te spoelen in ruim water.
Zet het vlees en/of de vis op met 11/2 liter water en de fijngehakte selderij en trek
hiervan op laag vuur een krachtige bouillon.
Snipper het uitje en snijd de okers in ringetjes.
Verwijder de kroon van de antroea’s en snijd ze in tweeën of in vieren.
Doe deze groenten bij de bouillon en laat 15 minuten verder trekken.
Voeg dan de spinazie, de bouillonblokjes en de peper toe (de peper moet bovenin de
pan liggen en u moet erop letten dat hij niet stuk kookt).
Kook nog ± 3 minuten.
Serveer bij deze soep een van bananen gemaakte tomtom.
Tomtom:
Kook 2 geschilde groene bananen 25 minuten in ruim water met een beetje zout gaar.

Maal ze daarna in een keukenmachine fijn tot tomtom of stamp ze gewoon tot
tomtom.
Vorm hiervan balletjes en serveer deze in of bij de soep

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar