Kookprins.nl

online kookboek

Mosselen in bier

51 Views

Dit heb je nodig voor vier personen:

4 kg mosselen
1 grote ui
1 prei
1 winterwortel
enkele stengels bleekselderij
enkele takjes peterselie
2 eetlepels maïsolie
1 flesje bruin bier
2 eetlepels citroensap
25 g koude boter
versgemalen peper
zout

En dit is het recept:

Maak de mosselen goed schoon en was ze.
Pel de ui en snijd hem in blokjes.
Maak de groenten schoon en snijd de prei in ringen, de winterwortel in
blokjes en de selderij in schijfjes.
Was de peterselie en snijd een deel ervan fijn; houd dit apart.
Verhit de olie in een grote pan en smoor alle groenten en de peterselie 10 minuten, verdeel de
mosselen erop en giet het bier erover.
Breng de inhoud van de pan aan de kook, draai het vuur halfhoog en leg een deksel op de pan; laat de mosselen in circa 8 minuten gaar koken.
Schud de pan regelmatig om zodat alle mosselschelpen de ruimte krijgen om zich te
openen.
Neem de pan van het vuur en schep de mosselen uit de pan.
Zeef het kookvocht in een schone pan (u kunt de groenten als u wilt bij de mosselen serveren)
en breng het met het citroensap aan de kook.
Klop steeds kleine stukjes boter door de vloeistof tot het een gebonden saus is.
Serveer de mosselen uit de pan of in een grote schaal met de saus en naar smaak de groenten.
Frites of stokbrood zijn er lekker bij.
Breng de saus op smaak met peper en zout en roer de achtergehouden peterselie erdoor.

 

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar