Kookprins.nl

online kookboek

img

Recept voor loempia’s

21 Views

Dit heeft U nodig voor de bereiding van loempia’s voor vier personen:
wikkels:
10 eieren
1 l melk
500 g meel
1 theelepel zout
stukje gaas met watten
olie

vulling:
500 g varkens- of kippenvlees
2 eetlepels sioe (of ketjap manis) en cognac
mespunt kaneel
mespunt Vijfkruidenpoeder
1 theelepel suiker
zout
1,5 dl olie .
1 ui
500 g taugé
4 takjes soepgroenten
2 theelepels ve-tsin
6 sjalotjes
1 eetlepel maggi

saus:
1 eetlepel olie
2 knoflookteentjes
stuk gember
1 theelepel suiker
halve Spaanse peper
halve fles tomatenketchup

En dit is het recept voor loempia’s:
Wikkels:
Kluts de eieren, voeg melk, meel en zout toe en maak er wikkels van.
Doop het met watten gevulde gaasje in een bakje olie en wrijf de pan bij elke wikkel in.
Bak de wikkels heel even aan beide kanten.
Vul de wikkels met de geheel afgekoelde vulling, plak ze dicht met een beslag van meel en water, haal ze door hetzelfde beslag en bak ze tweemaal.

Vulling:
Snijd het vlees in plakken en wrijf deze in met een mengsel van sioe, cognac, kaneel, Vijfkruidenpoeder , suiker en zout.
Laat dit even intrekken.
Bak het vlees vervolgens in hete olie, laat het afkoelen en snijd het in blokjes.
Verhit de resterende olie en bak de gesnipperde ui.
Voeg de blokjes vlees toe, vervolgens de taugé, de soepgroenten, de ve­tsin en op het laatst de gesnipperde sjalotjes.
Maak op smaak.

Saus:
Bak in een eetlepel hete olie de fijngehakte knoflookteentjes, de dito gember en Spaanse peper en voeg daarna de tomatenketchup en de suiker toe.

loempia’s is een heerlijk gerecht van kookprins, het online kookboek met de gemakkelijkste en heerlijkste recepten welke snel te bereiden zijn.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar