Kookprins.nl

online kookboek

Lamsgehaktcurry

Dit heb je nodig voor de bereiding van lamsgehaktcurry voor vier personen:

2 casinoboterhammen
1 dl melk
400 g lamsgehakt
1 ei
1 sjalotje
1 teen knoflook
zout
peper
30 g bloem
30 g boter
200 g rijst
30 g boter
1 flinke ui
3 theelepels kerrie
30 g bloem
4 dl bouillon
1 dl crème fraîche
100 g appelmoes
Peterselie

En dit is het recept voor lamsgehaktcurry:

Verwijder de korsten van het brood en week dit in de melk.
Knijp het uit en meng het met het gehakt in de keukenmachine.
Voeg het ei, het fijngesnipperde sjalotje en de geperste knoflook toe.
Breng op smaak met zout en peper en vorm er met vochtige handen kleine ballen van.
Wentel deze door de bloem.

Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktballetjes gedurende 15 minuten (deksel half op de pan).
Kook de rijst gaar en druk deze in een ingevette rijstrand.
Houd warm in de oven tot het moment van serveren.
Snipper voor de saus de ui fijn met de staafmixer met hakmolen en fruit deze glazig in de boter. Voeg de kerrie toe en roer de bloem erdoor.
Leng aan met de bouillon en laat even doorkoken.
Roer de crème fraîche en de appelmoes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Draai de rijstrand op een platte schaal, leg de gehaktballetjes in het midden en giet de saus erop.
Bestrooi lamsgehaktcurry met de fijngesneden peterselie.

 

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar