Kookprins.nl

online kookboek

Kalfsoesters met paprika

36 Views

Dit heb je nodig voor vier personen:

1 rode paprika
1 sjalot
1 dl olijfolie
4 dl kalfsfond
1 dl slagroom
1 dl droge witte wijn
1 takje rozemarijn
1 oranje paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
25 g boter
4 kalfsoesters
2 eetlepels olijfolie
versgemalen peper
versgemalen zout

En dit is het recept:

Schil voor de paprikasaus de rode paprika met een dunschiller, halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in stukjes.
Pel en snipper de sjalot fijn.
Verhit de olijfolie in een lage pan en smoor de stukjes paprika met de sjalot.
Pureer de paprikastukjes en giet de puree in een pan met de kalfsfond, de slagroom en de wijn.
Doe de rozemarijn erin en laat de saus op laag vuur 20 minuten trekken.
Schil de drie paprika’s, snijd de vruchten doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de helften in smalle reepjes.
Verwarm de boter in een koekenpan tot hij is uitgebruist.
Peper en zout de kalfsoesters en bak ze in circa 15 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Giet een scheutje olijfolie bij de braadboter en bak de paprikareepjes kort; laat ze niet kleuren.
Haal het takje rozemarijn uit de paprikasaus en breng deze op smaak met peper en zout.
Giet een laagje saus op vier verwarmde borden en leg er een kalfsoester in, schik verschillende kleuren
paprika op elke kalfsoester. Serveer er verse tuinboontjes en gekookte krieltjes of aardappelpuree bij.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar