Kookprins.nl

online kookboek

Kalfsgehakt met garnalen

49 Views

Dit heb je nodig voor ongeveer vier personen:

100 g Hollandse garnalen
1 snee witbrood
2 eetlepels slagroom
2 sjalotten
1 ei
400 g kalfsgehakt
versgemalen zout
hot chilisaus
paneermeel
50 g boter
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui
15 g boter
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel bloem
1 dl witte wijn
2 dl slagroom
versgemalen peper
1 eetlepel fijngesneden dragon

En dit is het recept:

Snijd de garnalen doormidden.
Week het brood in de slagroom.
Pel de sjalotten en snijd ze ragfijn.
Klop het ei los.
Vermeng het gehakt met al deze ingredi├źnten en breng het op smaak met zout en chilisaus.
Vorm er platte koekjes van.
Wentel deze desgewenst door paneermeel.
Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in circa 20 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Snijd voor de saus de ui ragfijn.
Smelt de boter en smoor de ui glazig, laat de tomatenpuree even meebakken en roer de bloem erdoor.
Voeg de witte wijn en de slagroom toe en laat de saus op laag vuur 10 minuten sudderen.
Breng op smaak met peper en zout en roer de dragon erdoor.
Geef de gehaktballen met de saus, gekookte aardappels en bijvoorbeeld broccoli.

 

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar