Kookprins.nl

online kookboek

img

Ingelegde roodbaars

Dit heb je nodig voor de bereiding van Ingelegde roodbaars:

3 grote uien, in dunne plakken
½ kop olijfolie
5 wortels, grof geraspt
1 jalapeño peper of 1 dikke groene chilipeper, ontpit en klein gesneden

maak een kruidenbuiltje van:
½ theelepel. verbrokkeld laurierblad
6 zwarte peperkorrels
5 hele allspice bessen (piment)
6 korianderzaden
wat garnalenschillen

verder nog:
1½ kop water
½ kop witte wijnazijn
1 kg roodbaarsfilets in stukken
2½ ons gepelde kleine steurgarnalen
1 kop gehakte rode paprika
1 mespunt suiker

En dit is het recept:

Fruit de gesneden uien in een hapjespan in de heet gemaakte olijfolie, al roerend, tot ze zacht zijn geworden, zonder ze te kleuren.
Voeg de geraspte wortels, gestampte knoflook, gesneden groene peper en het zakje met kruiden en garnalenschillen toe.
Giet het water en de azijn erbij, breng het aan de kook, verlaag het vuur en sudder het mengsel 5 minuten.
Doe de stukken roodbaarsfilet erbij, breng het aan de kook, verlaag het vuur tot matig laag, sluit de pan en sudder 2-3 minuten.
Voeg de steurgarnalen toe en sudder 1 minuut of tot de garnalen mooi roze zijn geworden.
Doe alles over in een geglazuurd aardewerk of glazen pot en laat het afkoelen.
Verwijder nu het kruidenzakje en roer geleidelijk de gehakte paprika en suiker erdoor.
Sluit de pot en zet de pot 24 uur voor gebruik in de koelkast.
Gebruik de ingelegde vis als voorhapje op sla of als bijgerecht.

Op kookprins vindt je natuurlijk de beste Antilliaanse gerechten

 

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar