Kookprins.nl

online kookboek

Hutspot

47 Views

Er zijn verschillende manieren voor de bereiding van hutspot, Wij geven hier de beste recepten.

Gewone Hutspot

Dit heb je nodig voor vier tot vijf personen:

250 g winterwortels
250 g uien
1 kg rundvlees
zout en peper
2 knoflookteentjes
1 00 g vet spek
1 Spaanse peper
Aardappels

En dit is het recept:

Maak de wortels schoon en snijd ze in grove stukken.
Maak de uien schoon en snijd ze in dikke plakken.
Snijd het vlees in dobbelstenen.
Leg alles in een grote pan en schep het door elkaar.
Voeg wat zout toe en zoveel water dat het vlees net onder staat.
Voeg de gepelde knoflookteentjes, het spek, de Spaanse peper en wat zout toe en doe het deksel op de pan.
Laat de huts pot vier a vijf uur zachtjes stoven, het vlees is dan geheel gaar.
Leg een half uur voor het einde van de kooktijd een paar geschilde aardappels in de pan en laat deze mee gaar worden.
Stamp dan alles door elkaar en maak de hutspot op smaak met zout en peper.

**

Hutspot met klapstuk

Dit heb je nodig voor vier personen:

500 gr klapstuk (borstlappen)
750 gr winterwortel
250 gr uien
1 kg aardappelen
zout, peper

En dit is het recept:

Laat het klapstuk in ± 11/2 uur in krap 1 liter water bijna gaar trekken.
Voeg er de in plakjes gesneden peen en uien aan toe (door de uien eerst licht aan te
fruiten wordt de smaak wat pittiger) en de in vieren gesneden aardappelen.
Doe er naar smaak wat zout bij en laat alles 3 kwartier zachtjes stoven, tot het gaar is.
Roer de aardappelen en de groenten door elkaar en voeg royaal versgemalen peper
toe.
Snijd het vlees in plakken en leg die op de hutspot.

**

Hutspot met klapstuk tweede recept

Dit heb je nodig voor vier personen:

800 gr klapstuk (borstlappen)
1 liter groentebouillon
1/2 theelepel zout
1 kg aardappelen
8 witte uien
8 winterwortelen
1/4 theelepel peper
4 theelepels mosterd

En dit is het recept:

Kook het klapstuk in minstens 11/2 uur in een krachtige groentebouillon gaar (voeg
zo nodig zout toe).
Laat het klapstuk wat afkoelen en snijd het in niet te dunne plakken.
Schil en was de aardappelen.
Snijd de uien in ringen.
Was de wortelen.
Kook de wortelen en de uien in 30 minuten gaar.
Kook de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar.
Giet de wortelen, de uien en de aardappelen af, stamp ze door elkaar en voeg naar
smaak zout en peper toe.
Serveer met de mosterd.

**

Hutspot met salami

Dit heb je nodig voor vier personen:

750 gr kruimige aardappelen
1 kg schoongemaakte hutspotgroente
1 goudsalami van 250 gr
1 rode peper
50 gr boter
1 zakje jus (16 gr)
1 eetlepel ketchup

En dit is het recept:

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in 4 stukken.
Zet de aardappelen en de hutspotgroente op in een grote pan met een laagje water,
breng het aan kook en kook het geheel, half afgedekt, in ± 20 minuten gaar.
Verwijder het velletje van de salami snijd hem in blokjes en warm die de laatste 4-5
minuten mee.
Maak intussen de peper schoon, verwijder de zaadjes en snipper het vruchtvlees heel
fijn.
Verhit de boter in een pan en fruit de peper zachtjes.
Voeg al roerend het juspoeder en 1/4 liter water toe.
Voeg de ketchup toe en laat de jus zachtjes koken.
Giet de hutspot af, stamp hem fijn en breng op smaak met zout en peper.
Serveer met de jus.

**

Indonesische Hutspot met balletjes

Dit heb je nodig voor vier personen:

250 gr tartaar
1 teentje knoflook
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
750 gr aardappelen
1 pakket panklare hutspotgroenten (inh. 1 kg)
2 kippenbouillontabletten
1 zakje boemboe nasi goreng (gedroogde nasigroente van Conimex)
1 eetlepel boter
zout, peper

En dit is het recept:

Doe de tartaar in een kom.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Voeg de ketjap en de sambal toe en meng alles goed door elkaar.
Vorm van de tartaar 24 kleine balletjes en zet die tot het gebruik in de koelkast.
Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en bewaar ze tot het gebruik onder
water.
Verwarm de schaal voor.
Doe de hutspotgroenten, de aardappelen, de bouillontabletten en water in een pan, breng het geheel aan de kook en laat het ± 25 minuten koken.
Laat intussen de boemboe nasi goreng volgens gebruiksaanwijzing op verpakking
weken.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaarballetjes op matig vuur in ± 4 minuten rondom bruin.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord en dek dat met aluminiumfolie af.
Roer de geweekte boemboe nasi goreng door het bakvet in de koekenpan en laat het ±3 minuten zachtjes bakken.
Giet het aardappelen-groenten mengsel af en stamp het met een stamper door elkaar.
Roer er de boemboe nasi goreng door en laat alles al roerend nog ± 2 minuten door en door warm worden.
Breng op smaak met zout en peper.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar