Kookprins.nl

online kookboek

Recept voor hazenrug

81 Views

Dit heeft U nodig voor de bereiding van hazenrug voor vier personen:
1 flinke hazenrug
4 jeneverbessen
6 zwarte peperkorrels
1 uitje
2 bladen laurier
1/2 kruidnagel
1/4 fles rode wijn
bloem
zout
3 plakken spek
trosje witte druiven
4 hazenlevers
1 afgestreken eetlepel bloem
¼ l room

En dit is het recept voor Hazenrug:
Snijd de ui in dunne plakken en kneus de jeneverbessen en peperkorrels.
Doe de hazenrug in een grote schaal.
Leg de peper, de jeneverbessen, de laurierblaadjes en de halve kruidnagel erop.
Giet de wijn en de azijn erbij en laat dit minstens 24 uur marineren.
Zorg vooral dat de rug goed onderstaat.
Droog daarna de hazenrug goed af en strooi er zout en bloem overheen.
Leg de plakken spek over de rug en braad deze 15 min. in de hete boter.
Bedruip de hazenrug van tijd tot tijd met het braadvocht en zorg dat het spek er steeds overheen blijft liggen.
Ontpit de druiven en snijd ze in tweeën.
Laat de gehalveerde druiven en de levers 5 min. zachtjes in de braadboter meebakken.
Voeg de marinade toe.
Doe een deksel op de pan en laat alles 10 min. sudderen.
Neem de levers, de druiven en de hazenrug uit de pan en wrijf de levers door een zeef.
Zeef het stoofvocht en laat het snel boven een groot vuur ca. 2 dl indampen.
Roer een smeuïg papje van de gezeefde levers, de bloem, de room en enkele lepels van het gekookte stoof vocht.
Roer de saus op een laag vuur tot ze warm en licht gebonden is.
De saus mag beslist niet koken.
Warm de hazenrug en de druiven even in de saus op.

Hazenrug is een heerlijk gerecht van kookprins, het online kookboek met de gemakkelijkste en heerlijkste recepten welke snel te bereiden zijn.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar