Kookprins.nl

online kookboek

Recept voor hazenbouten met champignonsaus

18 Views

Dit heeft U nodig voor de bereiding van hazenbouten met champignonsaus voor vier personen:
2 hazenbouten
200 g vet spek
zout en peper
boter
250 g champignons
2,5 dl room
Citroensap

En dit is het recept voor hazenbouten met champignonsaus:
Ontdoe de bouten van zenen en lardeer ze zorgvuldig met repen vet spek.
(Met een jonge haas hoeft u dit niet te doen).
Smeer de bouten in met peper en zout, verwarm de boter in een ruime pan en haal de bouten door de hete boter.
Bak ze op een matig vuur bruin en gaar onder regelmatig bedruipen.
Voeg af en toe een klontje boter toe.
Maak de saus af met een scheutje water en peper en zout en laat ze dan nog 10 min. met
gesloten deksel door sudderen.
Maak intussen de champignons schoon bestrooi ze met peper en zout en bak ze in 10 minuten bruin. Giet de room en citroensap naar smaak er bij en voeg er van het vuur af wat koude boter bij.
Roer tot het een samenhangend geheel is en giet deze saus over de hazenbouten.

Hazenbouten met champignonsaus is een heerlijk gerecht van kookprins, het online kookboek met de gemakkelijkste en heerlijkste recepten welke snel te bereiden zijn.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar