Kookprins.nl

online kookboek

img

Gevulde tomaten met gehakt

51 Views

Dit heb je nodig voor de bereiding van Gevulde tomaten met gehakt:

4 tomaten peper en zout
125 gr gehakt
peterselie
paneermeel
roomboter

En dit is het recept:

Snij de tomaten op ongeveer driekwart van de hoogte door en schep ze leeg.
Laat de tomaten omgekeerd uitlekken en strooi er dan peper en zout in.
Verwarm het vruchtvlees en het sap en wrijf het door een zeef in een beboterde ovenschotel.
Meng wat fijngesnipperde peterselie door het gehakt en vul er de tomaten mee, zo dat het boven de rand uitsteekt.
Strooi er paneermeel over en besprenkel de tomaten met de gesmolten boter.
Zet de gevulde tomaten in de schotel met het gezeefde sap, voeg anderhalve eetlepel boter toe en zet de schotel in een matig warme oven.
Breng de tomaten na twintig minuten over op een verwarmde schotel en bestrooi ze met fijngesnipperde peterselie.

***

Tweede recept voor gevulde tomaten met gehakt

Dit heb je nodig:

4 grote tomaten
200 gr gehakt peper en zout
2 theelepels gehakte peterselie teentje knoflook
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels olijfolie

En dit is het recept:

Meng peper, zout, het geperste teentje knoflook en de gehakte peterselie door het gehakt.
Is het mengsel te droog, doe er dan wat bouillon bij.
Snijd de tomaten doormidden en hol ze uit.
Bestrooi de binnenkant met zout en laat ze een halfuurtje omgekeerd uitlekken.
Vul de tomaten, zet ze in een ovenvaste schotel en bestrooi ze met paneermeel.
Giet er olie over en bak ze twintig minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar