Kookprins.nl

online kookboek

Gevulde eieren met kaas

56 Views

Gevulde eieren met kaas zijn heerlijk bij elk feestje of als voorgerecht of bij het hoofdgerecht als vleesvervanger.

Ze zijn erg gemakkelijk te maken.

Hier het recept voor Gevulde eieren met kaas voor vier personen maar kan natuurlijk altijd aangepast worden.

Dit heb je nodig:

4 (grote) eieren
75 gram geraspte jonge of belegen kaas
50 gram roomboter
Snufje peper

En dit is het recept:

Kook de eieren in 9 minuten hard en laat ze daarna afkoelen in koud water.
Pel de eieren en snij ze dwars doormidden.
Haal voorzichtig het eigeel (de dooier) eruit.
Laat de roomboter voorzichtig zacht worden in een pannetje op de kookplaat in een lage stand , let op dat de boter alleen zacht is dus niet helemaal vloeibaar is geworden, haal het pannetje daarna weer van de kookplaat.
Wrijf het eigeel (de dooiers) helemaal fijn en doe ze in het pannetje.
Voeg de geraspte kaas ook toe en ook een snufje peper.
Roer het geheel goed door.
Vul vervolgens de eieren waaruit het eigeel gehaald is met het mengsel, laat het er ook bovenuit steken zodat het er mooi uitziet.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar