Kookprins.nl

online kookboek

Gestoofde kousenband met zoutvlees

24 Views

Dit heb je nodig voor de bereiding van Gestoofde kousenband met zoutvlees voor vier personen:

750 g kousenband
150 g zoutvlees
2½ el margarine of plantaardige olie
1 ui
1 Madam Jeannette
1 tI zwarte peper.
evt.½ kopje water voor het zoutvlees
evt.¼ kopje water voor de kousenband

En dit is het recept:

Voorbereiding:
Verwijder vetranden van het zoutvlees en snij het vlees in kleine stukjes (1 cm).
Week het zoutvlees 1 uur in ruim water of kook het 5 keer op in ververst water om het te ontzouten.
Giet het week- of kookwater af.
Was de kousenband, verwijder de uiteinden en snij de bonen in rechte (2 cm) of schuine stukken (4 cm).
Snij de ui fijn en spoel de peper af.

Bereiding:
Als het zoutvlees geweekt heeft: nog 15 min. koken in ½ kopje water en het water afgieten.

Verhit de margarine of olie in de braadpan op matig hoog vuur.
Voeg de ui en het zoutvlees toe en fruit tot de ui glazig is.
Draai het vuur hoog en doe de kousenband erbij.
Roerbak 2-3 ml strooi de zwarte peper over het gerecht en draai het vuur laag.
Leg de peper op het gerecht (niet stuk laten gaan), doe de deksel op de pan en smoor 20 min (als het dreigt aan te branden evt. ¼ kopje water toevoegen).
Verwijder de peper.
Serveer met rijst.

 

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar