Kookprins.nl

online kookboek

Recept voor gemarineerde hazenrug

21 Views

Dit heeft U nodig voor de bereiding van gemarineerde hazenrug voor vier personen:
2 hazenruggen
boter

voor de marinade:
6 dl rode wijn
3 dl water
1 kopje wijnazijn
1 kopje olie
1 laurierblad
tijm
1 ui in ringen
1 kruidnagel
gekneusde peperkorrels
2 geschaafde wortels
peterselie
selderij

voor de saus:
zout en peper
tomatenpuree
bessengelei
roggebroodkruim

En dit is het recept voor gemarineerde hazenrug:
Zet de hazenruggen in een grote schaal in de marinade en voeg wat olie en versgemalen peper toe. Laat dit 24 uur staan en keer ze af en toe om.
Haal ze er daarna uit en dep ze goed af met keukenpapier.
Braad de hazenruggen rondom bruin in veel boter.
Zeef de marinade en gier die over de gebraden hazenruggen.
Laat ze op een lage kookstand sudderen.
Neem de hazenruggen vlak voor het opdienen uit de pan en leg ze op een verwarmde schaal.
Maak de saus af met genoemde middelen.
Omlijst de hazenruggen met een garnituur van in boter gestoofde kastanjes met gebakken halve bananen, schijven ananas, mango of abrikozen chutney en gevulde, ontpitte pruimedanten.

Gemarineerde hazenrug is een heerlijk gerecht van kookprins, het online kookboek met de gemakkelijkste en heerlijkste recepten welke snel te bereiden zijn.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar