Kookprins.nl

online kookboek

Recept voor garnalen in kerriesaus

43 Views

Dit heeft U nodig voor de bereiding van garnalen in kerriesaus voor vier personen:
1 kg grote garnalen
zout
0,5 dl geklaarde boter
1 flinke ui
kerrie
bloem
1,5 dl room
zout en peper

En dit is het recept voor garnalen in kerriesaus:
Kook de garnalen gaar in ruim water met een eetlepel zout per liter.
In enkele minuten zijn ze gaar.
Giet het kookvocht af, maar vang het op; laat de garnalen afkoelen en pel ze.
Verwarm de geklaarde boter en fruit daarin de gesnipperde ui glazig.
Voeg dan 2 theelepels kerriepoeder en 3 eetlepels bloem toe en laat die, steeds roerend, mee fruiten.
Giet er dan 3 dl garnalenkookvocht bij en breng het geheel aan de kook.
Voeg, al roerend, de room toe en maak de saus op smaak met zout en peper.
Strooi de garnalen in de saus en laat ze op temperatuur komen.
Dien dit gerecht op met droog gekookte rijst.

Garnalen in kerriesaus is een heerlijk gerecht van kookprins, het online kookboek met de gemakkelijkste recepten.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar