Kookprins.nl

online kookboek

Cordon Bleu

Een cordon bleu is een heerlijk vleesgerecht en bestaat uit een schnitzel gevuld met ham en kaas.

Het recept is zeer gemakkelijk te bereiden en smaakt heerlijk bij verschillende gerechten.

Het recept voor vier personen vindt je hier maar je kan de hoeveelheden natuurlijk altijd naar het aantal personen aanpassen.

Dit heb je nodig voor de bereiding van cordon bleu voor vier personen:

4 ongepaneerde schnitzels
4 dikke plakken jong belegen of belegen goudse kaas
4 plakjes achter of schouderham
1 ei
Paneermeel
Mosterd (niet te scherpe)
Roomboter of vloeibare bakboter (culinair)
4 cocktail prikkers (zonder vlaggetje o.i.d.)

En dit is het recept:

Smeer de schnitzels in met een dun laagje mosterd.
Leg op elke schnitzel een plakje ham.
Leg hierop weer een plak kaas.
Vouw de schnitzel dicht en steek er een cocktail prikker doorheen dat deze niet meer openspringt.
Breek het ei en klop het ei en leg op een bord paneermeel.
Haal de cordon blue’s door het ei en daarna door de paneermeel.
Doe in een koekenpan flink wat boter en laat dit heet worden.
Bak de cordon blue’s aan beide zijden mooi bruin maar let op dat niet alle kaas eruit loopt.

 

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar