Kookprins.nl

online kookboek

Cassave dokoen

20 Views

Voor vier stuks Cassave dokoen heb je nodig:

500 g cassave
75 g geraspte kokos
100 g suiker
1 theelepel zout
50 g rozijnen
½ tl amandelessence
½ zakje vanillesuiker
½ lepel kaneel
1 à 1½ bananenblad

En dit is het recept:

Cassave ontdooien en mengen met geraspte kokos.
Rozijnen wassen en droogdeppen.
De gewassen rozijnen, zout, suiker, vanillesuiker, kaneel en amandelessence aan het
cassave-kokosmengsel toevoegen.
De bananenbladeren wassen, drogen en boven de gasvlam houden en vervolgens in langwerpige of vierkante stukjes verdelen.
De dikke nerf van de bananenbladeren voorzichtig verwijderen.
Op elk stukje blad twee lepels van het mengsel leggen, dichtvouwen en met garen of draad vastzetten (of met de nerf).
De dokoen stapelen in een pan met ruim water.
Op de bodem van de pan een paar vorken leggen.
De dokoen moet 3/4 onder staan.
Bladeren verwijderen.
De dokoen wordt koud geserveerd.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar