Kookprins.nl

online kookboek

Antilliaanse vissoep

51 Views

Antilliaanse vissoep  (Sope pisca)

Dit heb je nodig:

250 gr soepgroente
2 eetlepels olie
2 grote tomaten in blokjes
21/2 liter water
3 aardappelen in blokjes
1 kg kabeljauwfilet (vers of diepvries)
2 blikken oesters (Surinaamse toko)
8 gepelde grote garnalen
5 visbouillontabletten
2 limoenen of citroenen

En dit is het recept:

Bak de soepgroente in de olie glazig.
Voeg de tomaten, het water en 4 visbouillontabletten toe en laat de soep aan de kook komen.
Schep het schuim eraf tot er geen schuim meer te voorschijn komt.
Voeg de aardappelen erbij en kook de soep tot de aardappelen gaar zijn.
Voeg nu de kabeljauwfilet en de garnalen toe en kook die 7 minuten tot ze net gaar zijn.
Doe eventueel het resterende tablet in de soep en voeg er als laatste de oesters bij. Ze mogen niet lang mee koken, anders vallen ze uit elkaar.
Serveer de soep met de in partjes gesneden limoen of citroen.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar