Kookprins.nl

online kookboek

Aardappel ui gehaktballetjes

Dit heb je nodig voor de bereiding van Aardappel ui gehaktballetjes:

1 grote geschilde aardappel
1 grote ui
500 gram rundergehakt
1 cl rode wijnazijn
1 cl tomatenpuree
1 ei licht geklopt
2/3 kop paneermeel.
1 theelepel oregano
1/3 kop grof gebakte, verse peterselie
½ theelepel versgemalen witte peper
zout naar smaak
50 gram bloem
80 ml olijfolie

En dit is het recept:

Aardappel en ui grof raspen en in een schaal doen
Gehakt, azijn, tomatenpuree, ei, paneermeel, kruiden peper en zout toevoegen.
Kneden tot alles goed is vermengd, met folie afdekken en 1 uur in de koelkast zetten.
Neem telkens een 1 eetlepel mengsel, balletjes maken, platdrukken en aan de uiteinden puntvormig maken, door de bloem halen, overtollig bloem afschudden.
Olie in de pan verhitten en de balletjes in 3 minuten goudbruin bakken.
Als ze gaar zijn dan met een schuimspaan voorzichtig uit de pan halen, en op
keukenpapier laten uitlekken en warm houden.
LET OP: grof gemalen gehakt is het meest geschikt, bij te fijn vlees wordt het snel
te kleverig. In dat geval meer paneermeel gebruiken.

Print Friendly, PDF & Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar